HOOGSENSITIEF ZIJN IN EEN WERELD DIE OVERWELDIGT:

HSP betekent hoog sensitief persoon. Hooggevoelige mensen hebben gevoelige sensoren en een fijngevoelig zenuwstelsel waardoor ze :                                         

-veel opmerken

-diep reflecteren

-een sterk emotionele beleving hebben

-voelen zich zeer verantwoordelijk

Een van de problemen waar je dan tegenaan kunt lopen is:

-overprikkeling.

Je krijgt dan meer prikkels binnen dan je kunt verwerken, dat noem je normale overprikkeling maar er kan ook sprake zijn van chronische overprikkeling. Dat gebeurt sneller bij mensen en kinderen die gevoelig zijn. Je kunt dan symptomen van stress ervaren. 

Er zijn 3 soorten prikkels:

1)Kosmische prikkels: prikkels die te maken hebben met het waarnemen van een onzichtbare wereld

2)Interne prikkels: alle prikkels die van buitenaf komen, zoals sfeer, emoties en spanningen van anderen en vanuit de familielijn, maar ook de gevolgen van straling en smog. 

3)Externe prikkels: zijn alle prikkels die in het lichaam worden opgenomen zoals voedsel, medicatie, vaccinaties

Als de prikkels niet, of niet voldoende verwerkt worden, worden ze opgeslagen in het lichaam. Ze worden uiteindelijk in het lichaam vastgezet. Prikkels maken dat je niet meer lekker in je vel zit, je levensenergie loopt leeg. 

Overprikkeling kan zich uitten in: 

-teruggetrokken gedrag

-druk gedrag

-woedeaanvallen

-hangerigheid

-op zichzelf willen zijn

-huilen

-boosheid

-concentratieproblemen

Helaas is de HSP-er zich zelf vaak niet bewust van zijn bijzondere eigenschappen en bijzonderheid. Deze onwetendheid heeft verstrekkende gevolgen. 

Je ziet jezelf als:

-moeilijk

-overgevoelig en intuïtief

-onzeker

-anders

-je gedraagt je hier ook naar

Naar mijn mening is HSP ontstaan door:

overgevoeligheid, ontstaan door opgeslagen trauma, overtuigingen, ervaringen, uit dit leven, vorige levens. Je reageert dan vanuit je “overgevoeligheid”. 

genetisch doorgegeven door je ouders

doordat je geboren bent vanuit een hoge trilling, je bent een spiritueel wezen. Je geest is zuiver en heeft een onbegrensd bewustzijn. Je kunt je gemakkelijker bewust worden van je ware Zelf. 

Je dit bewust worden is heel belangrijk, want zolang je je blijft identificeren met de aardse wereld, blijf je ten onrecht denken dat je een probleemgeval bent en dat je een karaktertrek hebt die  lastig is en waarmee je moet leren omgaan. Je leeft dan niet als spiritueel persoon die je eigenlijk werkelijk bent. Ook je capaciteiten en kwaliteiten en mogelijkheden kun je dan niet tot wasdom brengen.

Ik wil je hier graag in steunen in deze bijzondere bewustwording om jezelf beter te leren begrijpen, om je kwaliteiten weer zichtbaar te maken. Om de verbinding met jezelf weer te herstellen. De waarheid is dat een HSP beschikt over een immense kracht.

Wil jij je ook bewust worden van jouw kracht en kwaliteiten en wil je werken aan je zelfbeeld? Dan ben je bij mij aan goede adres. Ik ben zelf ook erg hooggevoelig en heb dit omgezet in iets moois. Ik heb nu geleerd dat ik er ook mag zijn. De wereld heeft juist nu onze zachte kracht nodig en onze veelzijdigheid en creativiteit. Wij zijn niet zwak, integendeel. We zijn uniek en de samenleving is het nog niet gewend om hiermee om te gaan, je krijgt al snel een stempel of een pilletje. Een andere kijk hierop geef ik liefdevol heel graag door aan alle die mooie HSP-ers.             

stel hier je vraag...