Wat is HSP?

 

HOOGSENSITIEF ZIJN IN EEN WERELD DIE OVERWELDigt:

HSP betekent hoog sensitief persoon. Hooggevoelige personen hebben gevoelige sensoren en een fijngevoelig zenuwstelsel waardoor ze :                                         

-veel opmerken

-diep reflecteren

-een sterk emotionele beleving hebben

-voelen zich zeer verantwoordelijk

-zijn zeer begaan met de mensheid, de wereld en de natuur

-kunnen diep onvoorwaardelijk liefhebben

Problemen waar je dan tegenaan kunt lopen zijn:

Je krijgt dan meer prikkels binnen dan je kunt verwerken, dat noem je normale overprikkeling maar er kan ook sprake zijn van chronische overprikkeling. Dat gebeurt sneller bij mensen en kinderen die hooggevoelig zijn. Je kunt dan symptomen van stress ervaren. Ook kan jouw energiesysteem zo op de ander zijn gericht dat je constant leegloopt of energieën aantrekt in je energieveld, dit kan je moe maken, of angstig, geprikkeld, zweverig of wazig.

 

Er zijn 3 soorten prikkels:

1)Kosmische prikkels: prikkels die te maken hebben met het waarnemen van een onzichtbare wereld.

2)Interne prikkels: alle prikkels die van buitenaf komen en die jou van binnenuit prikkels geven zoals sfeer, emoties en spanningen van anderen en vanuit de familielijn, maar ook de gevolgen van straling en smog. Stress kan ontstaan hierdoor maar ook doordat jouw hoofd ja zegt en jouw hart nee.

3)Externe prikkels: zijn alle prikkels die in het lichaam worden opgenomen zoals voedsel, medicatie, vaccinaties

Als de prikkels niet, of niet voldoende verwerkt worden, worden ze opgeslagen in het lichaam. Ze worden uiteindelijk in het lichaam vastgezet. Prikkels maken dat je niet meer lekker in je vel zit, je levensenergie loopt leeg. 

 

Overprikkeling kan zich uitten in: 

-teruggetrokken gedrag

-druk gedrag

-woedeaanvallen

-hangerigheid

-op zichzelf willen zijn

-huilen

-angsten

-nachtmerries

-snel geprikkeld zijn

-boosheid

-concentratieproblemen

-darmklachten

-je opgejaagd en gestresst voelen

-je niet goed geaard voelen

-zweverigheid

-half in je aura leven, het voelt als of je jezelf kwijt bent.

Een HSP is een prachtig en zeer bijzonder persoon, zo waardevol! Helaas is de HSP-er zich zelf vaak nog niet zo bewust van zijn of haar bijzondere eigenschappen en bijzonderheid. Ook de omgeving begrijpt deze persoon vaak niet en daardoor reageert men vaak onwetend en reageert men niet altijd zo positief. Deze onwetendheid heeft vaak verstrekkende gevolgen:

Je ziet jezelf als:

-moeilijk

-overgevoelig 

-onzeker

-anders

-minderwaardig

-raar/vreemd

-je gedraagt je hier ook naar

Naar mijn mening is HSP ontstaan door:

overgevoeligheid, ontstaan door opgeslagen trauma, overtuigingen, ervaringen, uit dit leven, vorige levens. Je reageert dan vanuit je “overgevoeligheid”.

genetisch doorgegeven door je ouders.

doordat je geboren bent vanuit een hoge trilling, je bent een spiritueel wezen. Je geest is zuiver en heeft een onbegrensd bewustzijn. Je hebt een zeer sterke intuïtie. Je kunt je gemakkelijker bewust worden van je ware Zelf en de super krachtige onvoorwaardelijke liefde in jou.

 

Je dit bewust worden is heel belangrijk, want zolang je je blijft identificeren met de aardse wereld, blijf je ten onrecht denken dat je een probleemgeval bent en dat je een karaktertrek hebt die lastig is en waarmee je moet leren omgaan. Je leeft dan niet als spiritueel persoon die je eigenlijk werkelijk bent. Ook je capaciteiten en kwaliteiten en mogelijkheden kun je dan niet tot wasdom brengen.

Ik wil je hier graag in steunen in deze bijzondere bewustwording om jezelf beter te leren begrijpen, om je kwaliteiten weer zichtbaar te maken. Om de verbinding met jezelf weer te herstellen. De waarheid is dat een HSP beschikt over een immense kracht.

Wil jij je ook bewust worden van jouw kracht en kwaliteiten en wil je werken aan je zelfbeeld? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik ben zelf ook erg hooggevoelig en heb dit omgezet in iets moois. Ik heb nu geleerd dat ik er ook mag zijn. De wereld heeft juist nu onze liefdevolle zachte kracht nodig en onze veelzijdigheid en creativiteit. Wij zijn niet zwak, integendeel. Wij zijn uniek en de samenleving is het nog niet gewend om hiermee om te gaan, je krijgt al snel een stempel of een pilletje als je overprikkeld raakt. Een andere kijk hierop geef ik liefdevol heel graag door aan alle die mooie HSP-ers. Ook kan ik jou als HSP hierbij coachen en ondersteunen als dit nodig is d.m.v. een coachingsgesprek. Het kan lastig voor je zijn om te leven met veel prikkels of om te gaan met een omgeving, school of werk die jou niet begrijpt. Ik kan jou helpen in het proces om je te focussen op jouzelf en om jouw krachtige zelf te worden. 

Ook is het mogelijk om jezelf te leren beschermen tegen externe prikkels, zoals bijvoorbeeld emoties en energie van andere mensen. Veel HSP en HSK (hoog sensitief kind) weten gewoon niet hoe ze hiermee om kunnen gaan en lezen en scannen de mensen en voelen hun energieën aan waardoor ze moe worden. Vooral van winkelen en groepen mensen kunnen ze flink overprikkeld raken. Het is belangrijk om steeds krachtiger in je energie te komen.

Naarmate onze trilling stijgt, worden we steeds gevoeliger voor energie en energievelden, eenvoudige technieken kunnen jou of je kind leren hoe daar mee om te gaan. Vooral het “helen” van jezelf en “het zelfhelend vermogen activeren” draagt zoveel bij aan het “krachtiger in jouw energie komen”.

Wil jij dit ook? Bekijk voor meer informatie de pagina’s op mijn website:

-Lichaamsbewustzijn oefeningen en energetische meditaties  

-Regenesis Healing

-Innerlijk kindwerk.

 

stel hier je vraag...